Echipamentele radio de tip DECT 6.0 (telefoanele fixe fără fir, baby-monitoare, etc.), provenite din Statele Unite ale Americii, Canada și din unele zone din Asia funcționează în banda de frecvențe 1920-1930 MHz, care în Republica Moldova este destinată comunicațiilor mobile celulare, în timp ce standardului DECT european îi este alocată banda de frecvențe 1880-1900 MHz.
Utilizarea echipamentelor DECT 6.0 are un impact negativ atât asupra operatorilor de comunicaţii mobile celulare, cât şi asupra utilizatorilor telefoniei mobile. Echipamentele DECT 6.0, care se află în zona de deservire a staţiilor de bază de telefonie mobilă, practic blochează funcţionarea acestor staţii. Astfel sunt afectaţi utilizatorii deserviţi de aceste staţii, care nu pot accesa serviciile de comunicații mobile, iar în unele cazuri este pusă în pericol sănătatea şi viaţa oamenilor, prin imposibilitatea apelării, în caz de necesitate, a serviciilor speciale (pompieri, poliţia, ambulanța, etc.). La rândul său, aceasta situaţie duce la crearea prejudiciilor financiare considerabile operatorilor de telefonie mobilă.
În acest context SNMFR recomandă, ca la achiziţionarea echipamentelor radio să se asigure că ele sunt de tip DECT (european) şi să fie marcate cu marcajul CE.