Prima pagină    Harta site-ului    Linia ferbinte    Contacte    Versiunea old

       


Prima pagină  »  Comunicate de presă
Comunicate de presă
În atenția utilizatorilor de radiotelefoane fixe în standardul DECT 6.0
Publicat: 27.04.2018   

          În ultima perioadă de timp au devenit tot mai frecvente cazurile de utilizare ilegală a radiotelefoanelor fixe standard DECT 6.0. nord-american.

         Aceste aparate sunt utilizate în America de Nord în frecvențele de lucru 1920-1930 MHz, frecvențe  care  sunt accesibile pe continentul nord-american fără  licență. În Europa, inclusiv în Republica Moldova, frecvențele date sunt alocate doar operatorilor de telefonie mobilă pentru rețelele 3G, în bază de licență. Din acest motiv utilizarea radiotelefoanelor fixe DECT 6.0 pe teritoriul țării noastre provoacă  interferențe prejudiciabile majore rețelelor mobile naționale .

         Ținem să  atenționăm persoanele, care procură  radiotelefoane fixe standard DECT 6.0. nord-americane  și le utilizează, provocînd astfel interferențe prejudiciabile rețelelor publice de telefonie mobilă și perturbînd funcționarea echipamentelor și liniilor de telecomunicații, că în acest mod încalcă prevederile art. 251 al Codului contravențional. Pentru utilizarea aparatelor neconforme este prevăzută aplicarea sancțiunilor  (amenzi de pînă la 10 000 lei).

          Vă informăm că Serviciul Național de Management al Frecvențelor Radio și Securității Cibernetice dispune de echipament tehnic performant și poate stabili cu ușurință locul apariției semnalului prejudiciabil.

          Din acest motiv SNMFRSC recomandă consumatorilor vizați, să nu achiziționeze radiotelefoane fixe DECT 6.0 din țările Americii de Nord sau pe piața secundară din Republica Moldova şi să nu le conecteze la reţeaua publică de telefonie.    În cazul în care au procurat deja un astfel de aparat și acesta este marcat cu însemnele ”United States”, ”FCC Approved” sau ”For use in USA and Canada”, să stopeze imediat utilizarea terminalului.

Pentru informații suplimentare puteți apela numărul de telefon:  022 73 53 66  (Serviciul Național de Management al Frecvențelor Radio și Securității Cibernetice).
Comunicate de presă

Publicat: 25.04.2018   
Domnul Andrei Gavrisi a fost desemnat în funcția de Director al IP ”SNMFRSC” prin Ordinul Ministerului Economiei și Infrastructurii, nr. 116-p din 19 aprilie 2018. A.Gavrisi activează în cadrul Instituției din anul 2005, ocupînd funcțiile de inginer, ulterior fiind Șef al Secției management tehnic al spectrului de frecvențe radio și relații externe și Director interimar al CNFR (SNMFRSC). Citeşte mai mult...


© 2020 Serviciul Național de Management al Frecvențelor Radio   |   Site elaborat de MoldData
PAGINA ÎN SUS